Waarom een .nl domeinnaam?

Waarom kiezen voor .nl als er zoveel andere extensies beschikbaar zijn?

.nl is de populairste domeinnaamextensie van Nederland. Volgens het SIDN worden er jaarlijks meer dan 750.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd. Vooral voor ondernemers is .nl een aantrekkelijk domein. Wat maakt .nl de beste keuze voor jou als ondernemer?

Kies een oude domeinnaam

Een tip om een voorsprong te krijgen op de concurentie is om voor een oude verlopen domeinnaam te kiezen, deze hebben vaak al een geschiedenis en hebben vaak al backlinks van de vorige eigenaar, dit helpt u om sneller in zoekmachines te stijgen.

De meeste shoppers kopen het liefs bij een .nl

Waar doen Nederlandse internetgebruikers het liefst hun online aankoop als ze mogen kiezen tussen domeinnamen met verschillende extensies? Dan kiest 80% voor .nl. Dat percentage stijgt naarmate het belang van de aankoop groter wordt.

.nl is veiliger

SIDN, hosters & internetproviders zijn verenigd in het initiatief abuse204.nl om het internet veilig te houden. Zo worden fake webshops, phishers en verspreiders van malware bestreden. Met succes. Uit diverse onderzoeken (o.a. McAfee pdf) blijkt al jaren dat de kans op misbruik vanaf een .nl-domein aanzienlijk kleiner is dan vanaf een .com of ander domein.