Tips voor duurzamer wonen

Tips voor duurzamer wonen

Steeds meer mensen zijn bezig met duurzaam wonen. Dit is goed voor het milieu en op de lange termijn ook voor je portemonnee. Overweeg je zonnepanelen Biddinghuizen? Isolatie is een andere topper om energie te besparen. Goede isolatie betekent minder stoken en dus een lagere energierekening. Kijk naar je ramen, deuren en muren. Kunnen deze beter? Een andere tip is het vervangen van oude apparaten. Moderne apparaten zijn vaak veel zuiniger dan de oude beestjes die nog in veel huizen staan. Uiteraard moet het huis wel mooi blijven, dus schakel desnoods een adviseur in om te kijken naar wat er allemaal verbeterd kan worden.

 

Energiebesparende maatregelen voor thuis

 

LED-lampen zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Ze gaan langer mee en verbruiken veel minder energie dan gloeilampen. Investeer hier dus in. Een slimme thermostaat is ook handig. Deze kun je programmeren zodat je niet onnodig stookt als je niet thuis bent. Een andere optie is de aanschaf van een warmtepomp. Dit kan je stookkosten flink verminderen. Kijk daarnaast eens naar je waterverbruik. Een waterbesparende douchekop is een simpele aanpassing die kan helpen. Hiermee kan je alsnog heerlijk douchen en denk je tegelijkertijd ook aan de natuur. Vooral in de zomer draag je hier aan bij.

 

Milieuvriendelijke materialen en bouwtechnieken

 

Duurzaam bouwen en renoveren wordt steeds belangrijker. Begin met het kiezen van milieuvriendelijke materialen, zoals zonnepanelen Emmeloord. Denk aan bamboe of gerecycled hout. Vermijd materialen die veel energie kosten om te produceren. Kies voor natuurlijke isolatiematerialen zoals schapenwol of hennep. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu maar vaak ook gezonder voor jou. Let erop dat je bouwbedrijf duurzame bouwtechnieken hanteert. Dat betekent niet alleen kiezen voor duurzame materialen, maar ook voor technieken die minder energie verbruiken. Bekijk ook zonnepanelen Dronten.