Linkbuilding voor SEO

Wat is Link Building?

Link building is de praktijk van het bouwen van een-weg hyperlinks (ook bekend als "backlinks") naar een website met als doel het verbeteren van zoekmachine zichtbaarheid. Veel voorkomende link building strategie├źn zijn content marketing, het bouwen van nuttige tools, e-mail outreach, gebroken link building en public relations.

Waarom zijn links zo belangrijk?

Om dat te begrijpen, moet je in je Delorean springen en teruggaan naar de pre-Google dagen van het internet.
In die tijd waren zoekmachines zoals Yahoo! en Alta Vista de dominante spelers. En zij rangschikten hun zoekresultaten 100% op basis van de inhoud van een webpagina.
Hun nu beroemde PageRank Algoritme veranderde het spel. In plaats van alleen de inhoud van een pagina te analyseren, keek Google naar het aantal mensen dat naar die pagina linkte.

Google Pagerank-algoritme

En ze hadden gelijk. Bijna 20 jaar later zijn links nog steeds de beste manier om de kwaliteit van een webpagina te bepalen. Dat is waarom backlinks nog steeds Google's belangrijkste ranking signaal zijn.
Dankzij updates zoals Google Penguin richt Google zich nu echter op de kwaliteit van links (en niet alleen op de hoeveelheid links).
Je vraagt je misschien af:
Wat is een link van hoge kwaliteit, precies? En hoe bouw ik ze op?

Hoe vind ik links van hoge kwaliteit

Voordat we in de stap-voor-stap linkbuilding strategie├źn duiken, is het belangrijk om te weten wat een goede (of slechte) link maakt.
LinkTastic is een SEO tool die backlinks aanbied van hoge kwaliteit.
Op die manier kunt u zich richten op het bouwen van links die daadwerkelijk uw Google rankings zullen verbeteren.
Met dat, hier is hoe je links kunt identificeren die echt de moeite waard zijn om te bouwen:

Autoriteit van de pagina

Is de pagina die naar jou linkt een PageRank krachtpatser? Zo ja, dan zal die link een GROTE impact hebben op je rankings.
In feite, na jaren van testen, heb ik ontdekt dat de autoriteit van de pagina die naar u linkt meer uitmaakt dan enige andere factor.
Dat komt omdat links van gezaghebbende pagina's meer autoriteit (ook wel bekend als PageRank) doorgeven aan je site.