Hoe slijp je je dartpijlen op de juiste manier

Dart tips moeten verzorgd worden. Verwaarloosde tips zijn waarschijnlijk de oorzaak van meer dan een paar slechte streaks en teleurstellende prestaties. Waar het op neerkomt is dat je de tips van je darts moet slijpen.

Maar als u zich nu afvraagt, hoe scherp moeten ze zijn? Hoe scherp is te scherp? Hoe vaak moeten ze geslepen worden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je antwoord op de vraag, hoe slijp je je dartpijlen?

Om uw dartpijlen te slijpen, kunt u een slijptol gebruiken om de punt om te vormen tot een puntig maar afgerond uiteinde. Wanneer het goed geslepen is, moet de punt van de dartpijl vrij zijn van bramen en niet te stomp of te puntig zijn.

Jongens, een snelle waarschuwing: Dit geldt voor al je dartpijlen. Dure, hoge-tungsten legering darts vereisen evenveel onderhoud als de goedkopere merken. Meer geld uitgeven aan darts van hogere kwaliteit betekent niet dat je minder vaak hoeft te slijpen.

Laten we eerst eens kijken waarom je je darts zou moeten slijpen.

Wat gebeurt er als je dartpijlen te scherp zijn?

Hier is een tip, (geen woordspeling bedoeld) ga met uw vinger lichtjes over het puntige uiteinde van uw darts. Als je een naaldachtige punt voelt, zijn je punten te scherp.

Dat klopt, je hebt me gehoord. Je dartpunten kunnen te scherp zijn, en te scherpe punten zijn net zo slecht als doffe of gekartelde punten. Darts die te puntig zijn veroorzaken niet alleen meer bounce outs, ze ruïneren ook je board.

Wanneer je dart de spin (de metalen singel op het bord) raakt, kan er één van de twee dingen gebeuren. Je dart kan zijn voorwaartse momentum gebruiken om verder het bord in te gaan, of je dart kan direct naar je terug kaatsen.

Waar moet ik op letten bij een dartpijlslijper?

Gelukkig zijn dart slijpers relatief goedkoop en werken ze over het algemeen allemaal zoals verwacht. Ik denk niet dat ik ooit een "slechte" slijper ben tegengekomen.

Dit is wat je nodig hebt:

Cilindervormig of komvormig.
Gemaakt van steen.
Klein, prettig in de hand liggend met een omhulsel.
Onze keuze voor de beste slijper heeft de vorm van een bierpul en wordt zelfs geleverd met een sleutelhanger. Veel beter dan dit wordt het niet.